62.169 gæster til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning

Det var i år Dansk Varmblods 44. Hingstekåring i MCH Messecenter Herning, og den store event samlede 62.169 gæster fra ind- og udland. Det gav en fantastisk stemning, som blev understøttet af hingste af høj kvalitet, sublim dressur i ECCO Five Star Dressage og medrivende springning.

 

Publikum mødte op i stort antal til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fra den 6. – 10. marts. Med et besøgstal på 62.139 er det, det næsthøjeste i forbundets historie – kun overgået i jubilæumsåret 2019.

- Vi er yderst tilfredse, indleder Casper Cassøe Krüth direktør for DV-Event: - Det glæder mig meget, at vi har fået dagsprogrammet med avl og sport, til at være lige så populært som vores gallashows fredag og lørdag aften – det er fedt. At opleve den opbakning fra heste-Danmark og den vilje til fortsat at mødes og glædes over at være sammen om vores fantastiske heste, det glæder mig meget. Alene lørdag havde vi 20.000 besøgende til Hingstekåringen, og helt fyldt i Boxen til ECCO Five Star Dressage. Branchen fik virkelig vist, at vi gerne vil se fremad sammen og udvikle os, så vi kan fortsætte med at dyrke vores fantastiske sport.

Dansk Varmblods store event i MCH Messecenter Herning består af mange facetter. Og foruden det, det hele drejer sig om: kåringen af forbundets avlshingste til brug for avlen af fremtidige rideheste herhjemme, krydres programmet med ECCO Five Star Dressage, ligesom der blev vist fremragende og medrivende springning i de internationale klasser. Der var knap 250 udstillere på messen Hest & Rytter og stor travlhed i standområdet, der strakte sig over fem messehaller.

 

En stor krammer fra publikum

I 2020 besluttede Dansk Varmblod at invitere dressurrytterne til dressur på 5-stjernet niveau (højeste, internationale niveau). Det er en stor økonomisk satsning, men det giver samtidig de hjemlige dressurryttere mulighed for at forberede sig på store internationale opgaver på hjemmebane. I år er målet for dressurlandsholdet en topplacering ved OL. Og de danske ryttere i bruttotruppen fik vist hele verden, at de er værd at regne med til sommer i Paris, da VM-guldholdet anført af Cathrine Laudrup-Dufour og Mount st. John Freestyle viste, hvad der for udlandet må være, skræmmende styrke. De 9.000 entusiastiske tilskuere i Jyske Bank Boxen skabte en helt uforglemmelig oplevelse. Rytterne havde gåsehud, og tårer i øjnene eller store smil, når de red ud af hallen – publikum fik virkelig givet vores topryttere en stor krammer.

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen udtaler: - Jeg elsker at se, når messecenteret er fuldt af mennesker og det summer overalt, og der er en god stemning. Og det har der været. Han fortsætter: - Jeg må sige, at vi alle var lidt usikre på, hvad det negative fokus på vores sport ville komme til at betyde for Hingstekåringen. Vi kan glæde os over så mange tilskuere og god stemning.

Landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen testede hestene i Blue Hors Unghestechampionat, og det var også et tilløbsstykke lørdag og søndag. Jan Pedersen bemærker: - Jeg glæder mig over, hvor meget fokus der er kommet på hestevelfærd. Alt det vi gør, er gennemsyret af et ønske om at hestene skal trives med det. Daniel Bachmann sendte så mange gode budskaber, mens han testede hestene, som ligger helt i tråd med vores ønske om at øge fokus på hestevelfærden. Jeg sidder tilbage med en rigtig god følelse efter årets Hingstekåring.

 

Følelsesladet lørdag

De store følelser kom i høj grad i spil lørdag. Her blev der holdt en mindeceremoni for banebygger Bo Bak Andersen, der havde 40 års jubilæum som banebygger ved Hingstekåringen. Desværre mistede vi Bo Bak Andersen i starten af februar efter kort tids sygdom, han blev 71 år. Om aftenen uddelte Dansk Varmblod i samarbejde med MCH Messecenter Herning, MCH’s Varmblodspris. Den blev givet posthum til Bo Bak Andersen, og modtaget af hans hustru Vibeke Degn Andersen og søn Lars Bak Andersen.

Det blev også bevægende at se den 20-årige avlshingst og VM holdguldvinder Blue Hors Zack blive redet ind i gallashowet lørdag aften af Nanna Skodborg Merrald. Hingsten har stor betydning for avlen af rideheste i hele verden. Nu skal han pensioneres fra sporten, og han blev hædret af stående applaus fra de 9000 publikummer og gæster i Boxen, da H.K.H. Prinsesse Benedikte overakte sin egen pris til hingstens ejer Kjeld Kirk Kristiansen.

 

En flot årgang

Dansk Varmblods Avlsledelse i hhv. springning og dressur var yderst tilfredse med de unge hingste, som blev fremstillet til kåring. Interessen samler sig naturligt om de 3-årige hingste. Avlsledelsen for springning godkendte 11 af de 3-årige hingste og to af dem fik betegnelsen præmiehingste, altså hingste af en særlig høj kvalitet:

Kat. 2: Alberto Ask e. Action Man Ask Z/ Canstakko, opdrættet og ejet af Stutteri Ask A/S, Martofte

Kat. 8: Convalmore e. Conthargos/ Stakkato Gold, opdrættet af Linus Camitz og ejet af Charlotte og Linus Camitz, Glumsø

Avlsledelsen for dressur godkendte 14 hingste, og udpegede 3 præmiehingste:

Kat. 59: Plus Horses Redemption e. Revolution/Florencio I, opdrættet af Plus Horses v/Laila Meyer, Klippinge og ejet af Helgstrand Dressage

Kat. 60: Sarai L e. Secret/For Romance I, opdrættet af L Horses og ejet af L Horses & Stal van de Sande, Skanderborg

Kat. 61: Select Me e. Secret/Fantastic, opdrættet i Tyskland og ejet af Helgstrand Dressage.

 

Dansk Varmblods hingstekåring afvikles næste år fra den 5. – 9. marts i MCH Messecenter Herning.

 

H.K.H. Prinsesse Benediktes Vandrepræmie gik til avlshingste Blue Hors Zack. Hingsten ses her med sin rytter Nanna Skodborg Merrald, sammen med Susanne og Esben Møller, som i sin tid købte hingsten hjem til Blue Hors. Fra høje er det Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, H.K.H. Prinsesse Bendikte, Kjeld Kirk Kristiansen og Daniel Bachmann Andersen, der bragte hingsten op i den internationale verdenstop, inden Nanna overtog tøjler og vandt VM holdguld i Herning i 2022. Foto: Ridehesten.com

 

Udvalgte prismodtagere og vindere ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2024:

H.H.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie: Blue Hors Zack, redet af Nanna Skodborg Merrald og ejet af Kjeld Kirk Kristiansen

MCH’s Varmblodspris: Banebygger Bo Bak Andersen

Årets Hingst: Ci Ci Senjor Ask redet af Søren Møller Rohde, og ejet af Kjeld Kirk Kristiansen

Aage Ravns Vandrepræmie: Straight Horse Leonardo opdrættet af Straight Horse ApS og ejet af Helgstrand Dressage

ECCO Five Star Dressage/Nordentoft Grand Prix: Cathrine Laudrup-Dufour/Mount St. John Freestyle

ECCO Five Star Dressage/ECCO Grand Prix Special: Cathrine Laudrup-Dufour/Mount St. John Freestyle

Stutteri Ask Grand Prix in memory of Bo Bak Andersen: Philip Rüping/Baloutaire PS – GER

Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat: Flair Ask/Karen Møller Rohde

Blue Hors Unghestechampionat: Slangerupgaards Saffron/Anne Troensegaard

Hestens Værns Fremvisningspris: Bettina Møller Jensen

Danmarksmesterskab for beslagsmede: Daniel Sahl

 


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram