Det var en ubetinget fornøjelse at gense Årets Hingst Hesselhøj Donkey Boy trukket ind i hallen af Ib Kirk, Katrinelund, som har hingsten stående i sæsonen. Hingsten blev skadet sidste sommer, og er desværre tabt for sporten, men ikke for avlen.

Talsmand for dressurkommissionen Johnny Sørensen begrundede valgtet af hingste til Årets Hingst med at nævne nogle af hingstens meritter: "Efter en succesfuld kåring som 3-års følger suveræn sejr i 35 dages materialeprøven. Som 4 års blev han ved den endelige kåring selvfølgelig også tildelt Åge Ravns vandrepokal og avlerne Dorthe og Hans Jørgen Hoeck blev ved samme lejlighed tildelt en meget velfortjent opdrættermedalje i guld. Hingstens ejer, Kristin Andresen, købte hingsten i 2015.

Herefter overtog berider Jan Christensen ansvaret for uddannelsen hingsten. Det skulle vise sig at blive en succes nærmest uden sidestykke og et mesterstykke i korrekt uddannelse og samarbejde mellem hest og rytter.

Donkey Boy og Jan vandt DRF championatet som 4, 5, 6 og 7 års. En helt usædvanlig præstation, der vidner om stort talent, ridelighed og kapacitet.

Ved UVM i 2017 fik den internationale dressurverden for alvor øjnene op for den charmerende danske hingst, hvor især hingstens helt fantastiske skridtbevægelse medvirkede til en populær og velfortjent bronzemedalje. Som 6 års nåede Donkey Boy og Jan igen finalen. I 2019 brillerede parret for alvor i 7 års finalen, hvor det blev til en meget flot sølvmedalje.

Herefter overtog Helgstrand Dressage den videre uddannelse og hingsten debuterede i 2022 i Grand Prix med Anne-Mette Strandby Hansen, hvorefter en skade desværre satte en stopper for den videre karriere i sporten.

 

Donkey Boy havde fra starten stor tillid fra avlerne

Hans første føl årgange viste da også med al tydelighed, at hingsten nedarver meget sikkert og præger sit afkom i meget positiv retning, hvor især hingstens fantastiske skridtbevægelse nedarves med meget stor sikkerhed.

Den første årgang til sadelkåringerne viste heldigvis, at hingstens suveræne ridelighed og arbejdsvilje også nedarves med stor sikkerhed. 

Hingsten har da også leveret en perlerække af afkom i både sport og avl:

58 DH-hopper og 15 medaljehopper, heriblandt guldmedaljehopperne,

Brandtbjergs Divya og

Dina Holmklit, årets hoppe 2022

 

13 hingste udtaget til Herning, heriblandt de færdigkårede hingste,

Ambjergs Delgardino,

Hesselhøj Downtown,

Hesselhøj Donkey Boss (tildelt Åge Ravns Vandrepokal)

og sidst men ikke mindst Svalegårds Hot Driver, der i år er tildelt Åge Ravns Vandrepokal og opdrættermedalje i sølv, samt en fløjplads i holdet.

Disse meget flotte avlsresultater gjorde da også Donkey Boy til Elitehingst allerede som 8 års – en af de yngste i DV´s historie.

Donkey Boys afkom har de seneste år sat et meget stærkt aftryk på championatsklasserne i både ind- og udland.

 Således var der ved dressurchampionatet i 2022 ikke mindre end 5 afkom efter Donkey Boy i finalen for 6 års. Ved UVM samme år, skabte hingsten international opmærksomhed ved at være repræsenteret med ikke mindre end 5 afkom.

Dette er helt enestående - også i international sammenhæng.

Blandt disse mange fremragende afkom i sporten fortjener en enkelt hest dog særlig opmærksomhed, nemlig Hesselhøj Downtown, der med sejren i 5 års klassen ved UVM i 2021 for alvor satte Donkey Boy på verdenskortet som avlshingst. Downtown gentog succesen i 2022 med en flot sølvmedalje.

Donkey Boys afstamning er også ekstraordinær.

 Han er ikke kun dansk avlet men er også faldet efter en dansk avlet hingst, ERA Dancing Hit, der jo desværre fik en alt for kort karriere med kun en årgang. Donkey Boy er således godt på vej til at grundlægge en succesfuld, dansk hingstelinje.

Donkey Boy tilhører den meget udbredte D-linje, men han er med de også dansk avlede hingste Milan og Kawango i de næste generationer, ikke tæt beslægtet med andre avlsmatadorer. Det betyder, at Donkey Boy kan fungere som out-cross hingst på et meget bredt udsnit af hopper.

Dette er blot med til at fuldende fortællingen om årets hingst.

 

STORT TILLYKKE TIL EJER OG OPDRÆTTERE OG IKKE MINDST HINGSTEN SELV:

ÅRETS HINGST 2023 - HESSELHØJ DONKEY BOY

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram