Ændring i topkampen i Unghestechampionatet

Anden afdeling af Blue Hors Unghestechampionat i dressur bekræftede at kvaliteten i toppen er rigtig høj, og der skete en smule om rokeringer i toppen

 

Et billede, der indeholder hingst, hovedtøj, Tøjle, RidningAutomatisk genereret beskrivelse

Straight Horse Sun King og Mette Sejbjerg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

 

Det var igen Jyske Bank Boxen som lagde faciliteter til anden afdeling af Blue Hors. 

dag blev hestene bedømt to og to på banen med egen rytter og efter anvisning af Gunilla Nyman i LA-øvelser.

Ved dommerbordet sad igen tyske Henning Lehrmann, som stod for kommenteringen efter ridtene, samt danske Susanne Baarup Christensen og Mette Svare Ehlers. Hvor dommerne i går bedømte alene skridt, trav og galop, blev også ridelighed og kapacitet bedømt i dag.

Straight Horse Sun King e. Sir Donnerhall I/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) redet af Mette Sejbjerg Jensen fører nu det samlede regnskab med i alt 525,00. Sun King fik følgende kommentar fra dommerne:

– Skridten har en klar rytme, men kunne have lidt større overtrædning. Traven er hestens højdepunkt; den er fremragende, letfodet, aktiv og hele tiden igennem kroppen. Galoppen har også en klar takt med op-ad-bakke-tendens og villighed til at samle sig. Kontakten var super; let og altid i en god ramme. Vi synes, det er en rigtig god hest til fremtiden, fortalte Henning Lehrmann.

Et billede, der indeholder hest, sport, skate/surfe/køre motorcykel/cykle, personAutomatisk genereret beskrivelse

Lygum's Zelina og Victoria Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

 

Victoria E. Vallentin vandt første afdeling med Roll On Unik e. Revolution/ Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Stutteri Unik v/ Morten Skov), De ligger på en samlet tredjeplads, da dommerne i dag ønskede sig lidt bedre selvbæring, så hoppen tog lidt mere vægt på bagbenene og ikke "hang" fortil. De fremhævede dog hoppens fantastiske trav, der sikrede hende et 9-tal, og at hun uden tvivl er en hest til fremtiden. Med sammenlagt 508,00 ligger hun nu på en tredjeplads.

Der står også Victoria E. Vallentin på andenpladsen, idet hun red Lygum's Zelina e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Zack (opdr. Tine og Henning Lygum Jensen) ind på andenpladsen i dagens bedømmelse og sammen med 6. pladsen på førstedagen ligger de nu samlet på andenpladsen. Dommerne sagde om hende:

– Hesten har en fantastisk god trav med klar takt, meget letfodet og aktiv. Skridten har en klar takt, kunne have lidt større overtrædning, og bagbenene er lidt stive. Galoppen er virkelig kraftfuld med en klar tretaktet rytme og det meste af tiden med op-ad-bakke-tendens – generelt en rigtig god galop. Kontakten fortil er rigtig god, og evnen til at strække sig i trav var super. Villigheden til at samle sig kunne have været lidt bedre. Vi mener også, dette er en rigtig god hest til fremtiden, fortalte Henning Lehrmann.

Et billede, der indeholder sport, Ridning, hingst, TøjleAutomatisk genereret beskrivelse

Roll On Unik og Victoria Vallentin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

 

Nu er de 21 bedste heste klar til testrytter Daniel Bachmann Andersen i weekenden, og der er tre finalepladser i spil via fredagens B-finale. 

Resultatet af anden afdeling af unghestechampionatet.

Det samlede resultat indtil videre.

Kilde: Ridehesten.com

Susanne Baarup giver her indblik i, hvad dommerne synes om hestene og ridningen:


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram