Alle springhingste godkendt til avl

Det var et dejligt gensyn med de 4-årige springhingste til kåring, og det var dommerne helt enige i, alle 8 fik avlsgodkendelse

 Præmiehingsten Cartoon Hero RV e. Chacoon Blue (opdr Søren Riis Vester) og redet af Jacob Theodor Schmidt. Foto: Ridehesten.com

Sidste år ændrede Avlsledelsen for springning på kåringsproceduren for de unge springhingste. Fra at kåre hingstene efter bestået materialprøve som 3-års (i det år de blev 4 ) blev det besluttet, at de unge springhingste ikke skulle afprøves som 3-års, men i stedet komme til Dansk Varmblods Hingstekåring som 4-års og blive vist under rytter på en kendt bane, to gange under kåringen.

Talsmand for Avlsledelsen i springning udtrykte stor glæde over gensynet med de nu 4-årige hingste, efter de havde set hingstene springe med rytter på en lille bane fredag. Anden springning, lørdag på samme bane og afviklet i samme hal, Dansk Hesteforsikrings Arena E, gav en endnu bedre oplevelse af hingstene. De klarede opgaven med godt overblik og overskud og det på trods af, at der, glædelig vis, var mange tilskuere i hallen for at overvære denne del af bedømmelsen.

Alle 8 fremstillede hingste fik et års avlsgodkendelse. Den næste opgave for unghingstene bliver en 20 dages materialprøve med fremmedryttertest i efteråret.

Se listen over de godkendte hingste HER

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram