Andreas håber på heste med kapacitet

Video: Andreas Schou er testrytter på de bedste springheste i Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat. Hvad er det så han søger efter?


05032023.jpgAndreas Schou er testrytter i Unghestechampionatet. Foto: Absolute Horses

Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning vinder større og større popularitet blandt ryttere og avlere. De senere år har Dansk Hesteforsikring Arena E været pakket til sidste plads af interesserede tilskuere, når testrytterne har sat sig i sadlen på de 20 bedste 5-årige Dansk Varmblodsheste i forbindelse med forbundets store event i Herning. To gange tidligere har Andreas Schou siddet i sadlen på de unge, talentfulde springheste, og i år sker det for 3. gang. 

Belært af tidligere års store interesse for denne testrytterfase, bliver de 10 bedste heste, efter springning med egen rytter onsdag og torsdag, testet inde i KRAFFT Arena M lørdag. 

 Andreas glæder sig

- Jeg glæder til at skulle ride i Herning igen, indleder Andreas Schou. Ikke alene skal han være testrytter på de 20 finalister i Unghestechampionatet, men han kommer også til start i de internationale 3-stjernede springklasser. - Derudover er det også altid spændende at se, hvilke hingste der bliver kåret, og møde en masse af de mennesker, som man ellers ikke møder gennem året, fortæller han.


Kvalitet frem for ridelighed

Andreas har uddannet et utal af unge heste gennem årene, og det har givet ham en god ballast i forhold til at vurdere hestens kvaliteter.

- De forrige gange, hvor jeg har været testrytter, har jeg set hestene med deres egne ryttere de første dage. Det giver et rigtig godt indtryk af hestene. Når jeg ser en unghest to dage med dens egen rytter, så føler jeg allerede, at jeg kender dem lidt. Især når man som i denne situation går lidt mere op i det, end når man ser en normal klasse. Det er tit førstehåndsindtrykket, når jeg sætter mig op, som har indflydelse på karakteren - og følelsen, når du begynder at springe: Er hesten på sporet og vil den arbejde for dig?

Andreas har omkring 10 minutter til hver enkelt hest, og det føler han faktisk er nok til at give sin vurdering af hesten i nuet. Han skal derefter give to karakterer; en for ridelighed og en for kapacitet. Og når han giver sine karakterer handler det for ham meget om, hvilken fornemmelse hesten giver ham i springfasen. 

- Det er ikke altid, at teknik er lig med kapacitet, så det er meget, om jeg føler, at hesten gør det let og med power. I forhold til ridelighed, så har man 5-10 minutter til at vurdere heste, så det er klart, at hvis hesten ikke er samarbejdsvillig fra start, så bliver karakteren også derefter. 

Når Andreas selv skal finde sin måske kommende tophest blandt yngre heste, så vægter han kapacitet og kvalitet højt. 

- Man kan til enhver tid gå på kompromis med rideligheden frem for kapacitet og kvalitet. Det er svært, hvis ikke stort set umuligt at finde heste, der har hele pakken, og hvis, er de umulige at købe. Man må have lidt fantasi, når man prøver heste, medmindre man selv vil betale den helt store check. Det er 100 procent kvaliteten, jeg går efter først, og så må man hjem og arbejde med rideligheden i den daglige træning, slutter han. 

 

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram