De danske ryttere blev heppet på med høje klapsalver i Vitamin Well Five Star Dressage ECCO Grand Prix i Jyske Bank Boxen. Da Carina Cassøe Krüth red passagen på midterlinjen mod dommerne, klappede publikum, mens Heilines Danciera dansede sig afslutningsparaden og et dobbelt 10-tal fra dommerne.

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera en Dansk Varmblodshoppe efter Fürstenball ejet af Poul Thøgersen og opdrættet af Stald Heiline var en del af det guldmedaljevindende danske dressurhold ved ECCO FEI World Championships i Herning sidste år. I dag dansede parret sig gennem Grand Prix'et med en personlig rekord på 79.717 %

"Hun er på et tidspunkt nu, hvor hun virkelig begynder at falde til ro og have tillid også til piaffen, det har hun virkelig kæmpet med," indrømmer Carina, og dommer ved C Maria Colliander støtter det udsagn: "Jeg vil sige, det er mest harmonisk jeg har set dig, der var ingen tøven, piaffen ligner piaffe, og hun er altid aktiv, og hun stod som en sten selv med tilskuerne, der klappede, og for mig var det et 10-tal.”

”Hver gang jeg rider i Boxen, er det specielt, det føles som hjemme, selvom jeg ikke er fra Herning, fordi vi har opnået så meget her. Jeg glæder mig altid til at komme til Herning, og mærke opbakningen fra publikum,” udtalte Carina.

Nanna Skodborg Merrald har haft en imponerende FEI World Cup sæson, og er kvalificeret til FEI World Cup finalen i Omaha. Hendes ridt i Herning var den Dansk Varmblods godkendte avlshingst Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior. De kom på andenpladsen efter hendes holdkammerat, med en score på 76,543 %.

Hun sagde efter sit ridt: "Det var en personlig rekord for mig og St. Schufro, og det var en fantastisk tur. Han har aldrig præsteret så godt som i dag, og det var en fantastisk oplevelse at ride i Boxen foran et så entusiastisk publikum.”

Dressurdommer Maria Colliander kommenterede Nannas ridt: ”Jeg er forelsket i den smukke hingst, og det er også skøn ridning. Han er meget udtryksfuld, han er meget villig, og han har brug for lidt mere styrke, men en meget positiv hest og det er en dejlig rytter.”

Andreas Helgstrand blev 3. med den imponerende Dansk Varmblodskårede avlshingst Jovian e. Apache. Også Andreas satte personlig rekord med en score på 76,00 %. Han er kun 9 år, og har ikke konkurreret siden han blev nummer 4 ved FEI Dressage World Cup kvalifikationen på Vilhelmsborg i oktober sidste år.

“Min strategi var ikke at starte ham i løbet af vinteren, fordi han kun var 8 år gammel, men jeg kunne mærke potentialet, og jeg synes, han nået meget i løbet af vinteren,” fortalte Andreas. Han glæder sig, hver gang han sidder på hingsten. Dressurdommer Maria Colliander sagde: “Det første indtryk er wow imponerende, og da han var færdig med sin trav-test var min puls høj,” sagde hun og fortsatte vendt mod Andreas: “Det her er virkelig rigtig godt, han har sådan nogle gode bevægelser, så elastisk, og i forhold til Vilhelmsborg har han taget milevidde skridt, han er meget mere hos dig og meget mere sikker. Der er så meget uudnyttet potentiale, men det tager tid, han er ikke en lille hest, men super smuk og ligner en million dollars.”

 

Læs om Grand Prix-klassen på www.ridehesten.com

 

Det var et spændende Grand Prix med 12 deltagere, hvoraf de 7 var danske og de indtog top 7 pladserne!

Lørdag mødes rytterne igen i Vitamin Well Five Star Grand Prix Freestyle foran et begejstret publikum i Boxen.

Dommer ved C Maria Colliander fik det sidste ord på pressemødet: "Det ser godt ud for Danmark i forhold til hodkonkurrencen ved OL i 2024 - I kan være stolte af jer selv."

 Se hele resultatet HER

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram