Cathrine Laudrup-Dufour forklarede inden starten på testrytterdelen af Blue Hors Unghestechampionat, hvad hun ville lægge på: – Det vigtigste for mig i dag er, at hestene får en god oplevelse, fordi en dag håber vi jo, at vi skal se nogle af dem gå de høje klasser her i Boxen. Jeg forsøger selvfølgelig at vurdere hver hest objektivt, men jeg vurderer jo også ud fra, hvad jeg kan lide, og efter, hvilke heste der i min verden kan komme til at gå Grand Prix.

Da Cathrine så skulle teste den tredje hest, Lille Kærgårds Sisco DWB e. Blue Hors Don Olymbrio fra Pernille Lindberg og Claus Bertelsen og opdrættet af Louise Lundgaard Nissen, blev den 5-årige vallak tydeligt forstyrret af Cathrines mikrofon. 

"Sisco reagerede på, at mikrofonen ikke var sat ordentlig fast, den sad og klaprede, og det er en sensitiv hest. Jeg syntes, det er noget udefra kommende, som vi godt kunne have styret for en ung 5-års," fortæller Cathrine Laudrup-Dufour, og det blev hurtigt besluttet, at Silje Bakken kunne komme igen med hesten som den første søndag morgen. 

"Så kan vi prøve at give den en reel chance, det kan være den fortsat er mega varm, men nu kan hun prøve at få den ind, og give den en god oplevelse." 

"Overordnet var de rigtig gode at ride på, nogle super fine heste, dejlige at have med at gøre. Der var et par højdepunkter, Quinn syntes jeg var helt fantastisk, super, super velredet og med masser af kvalitet," fortæller Cathrine Laudrup-Dufour.

Quinn G. e.  Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet) havde dommerne 2 x 10 for ridelighed og kapacitet, for hun gav præcist det samme med begrundelsen:

– Hun stiller sig i en meget naturlig ramme og siger ”Kom bare med”. Hun er rigtig fin lige på tøjlen og giver mig både noget svævningsmoment i traven, men træder også aktivt til bagtil. Hun er utrolig dejlig at sidde på, og så er hun vildt opmærksom på sin rytter – hun ved godt, at vi er på arbejde nu, og at hun skal lytte til mig. Det er godt nok en fed hest det her. Den kunne jeg godt have redet lidt længere på, sagde hun, mens hun lavede sjov med, at Quinn også har den helt rigtig farve i forhold til, hvad hun plejer at falde for.

Det blev til 10 for ridelighed og 10 for kapacitet, efter hvad Cathrine sagde slet ikke var en svær ridetur og hest at bedømme, skriver www.ridehesten.comHold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram