Championatet i springning godt fra start

Det drejer sig om, at vi får dem sat godt i gang, fortalte dommerne efter første afdeling af ved Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning 

 

I dag skulle de deltagende heste og ryttere for første gang på banen ved Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat i springning under Hingstekåring i Herning 2024. 35 heste var til start i den første afdeling, hvor hestene blev vist frem under egen rytter. 

Dommerne i klassen var landstræner i springning, Bo K. Møller, og Bo Kristoffersen, der fortalte om dagens klasse: – I dag er opgaven, at vi får de her 5-års heste ind i hallen, se det hele og lære atmosfæren lidt. Når vi står og bedømmer, er vi fuldt ud klar over, at de godt kan være lidt spændte og kigge lidt. Det drejer sig om, at vi får dem sat godt i gang. 

En hammerspændende hest
 De højeste karakterer blev i dag givet til Flair Ask e. Verdi/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), redet af Karen Møller Rhode. Dommerne karakteriserede hoppen som en: – Hammerspændende hest med værdighed og format. 

– Den har en udstråling, der viser, at den godt ved, hvad der skal til at ske. De første spring vi får at se her, der lukker den godt op og viser kapacitet og forsigtighed, fortalte Bo Kristoffersen. Det gav karakterne 9 for teknik, 8 for galop, 9 for kapacitet og 8,5 for ridelighed. 

 

En fornøjelse at se
 Med et 9-tal i ridelighed blev Harmilly D e. Harley VDL/ Diamant De Semilly (opdr. Liselotte Frederiksen), redet af Maria Hjort Frederiksen, andenbedst i dag. Dommerne syntes, at det var en dejlig hest: – Flot vist frem. Fedt at se hvordan du har styr på, at den lander i rigtig galop og får tingene bragt tilbage i balance. Man ser ovre på langsiden, hvordan du beder den om at vente, og så venter den på dig. Det er virkelig en fornøjelse at se på. 

– Den afvikler springet godt, kommer godt væk fra jorden og bruger ryggen. Det er helt igennem en dejlig hest. 

En glad springhest
 Frida Munk LassenMaigaards Cannubi e. Cavoiro-H/ Canto (opdr. Maigaard v/ Mette Nielsen) var endnu en dejlig hest, der blev belønnet med fire gange 8,5 i karakter, hvilket gav den tredjehøjeste karakter samlet. 

– Det er rart at se sådanne nogle heste, der rigtig gerne vil springe. Den her, den kommer galopperende ud af hjørnet med ørerne fremme, og den kigger mod det, den skal gøre. Den har en utrolig smidig og let galop. Den springer med stort overblik og er super fint redet. 

Klassens resultat. 

Torsdag skal hestene igen på banen og vises frem af egen rytter. Herefter går de 20 bedste heste videre og skal rides under testrytter, Andreas Schou. 

Start- og resultatlister. 

 Kilde: Ridehesten.com

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram