Championatsvinder retur til Herning i Grand Prix

I 2020 sejrede Rikke Dupont i Blue Hors Unghestechampionat med Grand Galiano, nu er de igen at finde i Herning, men i Grand Prix

 Rikke Dupont og Grand Galiano på æresrunde efter sejren i Blue Hors Unghestechampionat 2020. Foto: Ridehesten.com

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fra den 6. – 10. marts kan publikum glæde sig til at se 3-stjernet dressur inde i KRAFFT Arena M. Første gang er torsdag kl. 19.45 i Helgstrand Jewellery Grand Prix, og anden gang ryttere og heste er på banen er lørdag kl. 10.30 i Helgstrand Dressage Grand Prix Special.

En af de mange ekvipager, som kommer til start i klassen er Rikke Dupont med 9-årige Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro opdrættet af Lotte og Gert Buchhave. Tilbage i 2020 vandt Grand Galiano og Rikke Dupont Blue Hors Unghestechampionat i Herning, og siden er hesten uddannet til Grand Prix, hvor parret debuterede sidste år.

Nu kommer de så tilbage til Dansk Varmblods Hingstekåring for at deltage i de største dressurklasser. Grand Galiano er et projekt – et samarbejde mellem avlere og rytter/træner, der har strakt sig fra tilridning til Grand Prix. Avlerparret Lotte og Gert Buchhave er gode venner med Rikke Dupont og Allan Hansen, og venskabet er udviklet yderligere i kraft af samarbejdet omkring Grand Galiano. Det er deres fælles projekt og en fælles glæde, men også et samarbejde, hvor der er lavet klare, nedskrevne aftaler, hvor hver får sit betalt. ”Vi vil ikke ødelægge vores venskab over en hest”, har den fælles holdning været fra begyndelsen.

Grand Galiano redet af Rikke Dupont. Avlerparret Lotte og Gert Buchhave (fra højre) samt træner Allan Hansen. Foto: Ridehesten.com

– Det er sjovt, at vi helt almindelige mennesker kan gøre det her sammen, er der enighed om rundt om bordet. For det er svært nok både som avler og rytter at lave en Grand Prix-hest. – Man må have tålmodighed, men så har det her også vist, at Grand Prix-hesten kan laves på en lille ejendom i Middelfart, og det er fedt, understreger Allan. – Vi købte tipoldemoren for 16.000 kr., og så har det jo godt nok taget 20 år at nå hertil, men det kan lade sig gøre, supplerer Lotte. De fire parter er enige om, at der er mange andre, som kan få en lignende fornøjelse, for glæden er dobbelt stor, når man er flere om hesten. – Find nogle med kompetencer, som matcher det, du har behov for, om du er avler eller rytter, så find nogle, du kan arbejde sammen med. Få lavet papir på aftalen, også selvom det er gode venner. På den måde er man dækket ind, især hvis det ikke går helt, som man håber, lyder deres råd til andre.

Start- og resultatlister samt tidsplan

Køb billetter til Dansk Varmblods Hingstekåring HER

Læs hele artiklen: Samarbejdet er til gensidig glæde, i magasinet Ridehestens august udgave 2023.


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram