International dressur og springning

For dressurentusiaster er ECCO DWB Five Star Dressage et af årets højdepunkter. Det er en helt ekstraordinær satsning Dansk Varmblod har gjort, ved at invitere danske og udenlandske topryttere til international dressursport på allerhøjeste niveau. Med opbakning fra en række sponsorer giver de femstjernede dressurkonkurrencer rytterne mulighed for at ride om værdifulde points til verdensranglisten. ECCO DWB Five Star Dressage afvikles fredag og lørdag med hhv. Grand Prix og Grand Prix Freestyle.

For dressurentusiaster åbner dette naturligvis op for en helt særlig oplevelse, idet vi kun oplever dressur på dette høje niveau ved ét andet stævne herhjemme, nemlig FEI World Cup Herning i oktober. Arrangørerne invitere også til CDI3* dressur i en stor og lille tur.

For de springinteresserede er der adskillige interessante klasser over de fem dag eventet strækker sig. I år er der særlige klasser for de succesfulde junior-, ung- og U25-ryttere, og så inviterer arrangørerne naturligvis også de unge springheste indenfor til særlige Youngsterklasser. Springningen afvikles på tre- og et-stjernet niveau med den store Stutteri Ask Grand Prix inde i Jyske Bank Boxen lørdag middag.

Start- og resultatlister finder man på Equipe


Præsentationsklasser for hingste

Et stort trækplaster under kåringen er præsentationsklasserne for de kårede hingste i enten dressur eller springning. Klassen er udelukkende åben for avlshingste kåret i Dansk Varmblod, og publikum valfarter ind i hallerne, for at se de mange, interessante hingste præsenteret under rytter.

Hingstene fremvises på deres respektive uddannelsesniveau. Klasserne afvikles uden konkurrenceelement, altså uden en karaktergivning, men de bliver kyndigt kommenteret af hhv. en gangarts- eller springdommer.

Startlister finder man på Equipe


Unghestechampionat i dressur og springning

Fra Egnethedstesterne, som afvikles i oktober/november måned, for 4-årige spring- og dressurheste kvalificerer de bedste 50 dressurheste og 40 springheste til en finale, nemlig Unghestechampionatet i forbindelse med hingstekåringen.

I Blue Hors Unghestechampionat i dressur skal hestene rides to gange for dommerne med egen rytter. Herefter går de 21 bedst placerede direkte i finalen, mens der er tre finalepladser i spil via trøstfinalen. I finalen bliver hestene redet af testrytter i ca. 10 minutter, hvorefter testrytteren giver en karakter for kapacitet og for ridelighed.

I Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning skal hestene springes på en bane for dommerne to gange med egen rytter. Herefter går de bedste 20 i finalen. I finalen bliver hestene sprunget af testrytter i ca. 10 min, hvorefter testrytteren giver en karakter for kapacitet og ridelighed.

Hestens Værn uddeler en præmie til Unghestechampionatets gladeste hest i henholdsvis dressur- og springdisciplinen. Det er testrytterens vurdering af hestens ridelighed, manerer og generelle optræden, der afgør, hvilke heste der får hæderen.

Start- og resultatlister finder man på Equipe.

Hold i dag

Neuigkeiten

Sponsoren

Instagram