Daniel deler ud af sin viden

Video: Landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen er testrytter i Blue Hors Unghestechampionat under Dansk Varmblods Hingstekåring og han glæder sig

 Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com

De første heste og ryttere rider på banen i Blue Hors Unghestechampionat onsdag den 6. marts kl. 15.00 inde i Jyske Bank Boxen i Herning. Det åbner Dansk Varmblods årlige Hingstekåring inde i Boxen. De knap 50 dressurheste som deltager i Unghestechampionatet er kvalificeret til deltagelse via Dansk Varmblods Egnethedstester i efteråret. Det er ofte sådan, at vi i Herning oplever heste, som senere på året gør glimrende figur i verdensmesterskaberne for unge dressurheste. Sidste års vinder af Unghestechampionatet, Quinn G e. e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet) med Betina Jæger i sadlen vandt i eftersommeren VM-guld ved UVM i Ermelo.

To gange bliver dressurhestene redet for dommerne, der i år er de kommende OL-dommere i Paris: Susanne Baarup og Henning Lermann sammen med berider Mette Svare Ehlers, der var gennemgående dommer ved Egnethedstesterne.

De, nu 5-årige heste, skal rides to gange for dommerne (onsdag og torsdag) af egen rytter, og herefter går de 21 højest placerede efter de to første dages bedømmelser direkte i finalen, hvor de skal rides af testrytter. Unghestechampionatets B-finale giver adgang til yderligere tre heste i finalen. Og i år er det landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen, som er testrytter på dressurhestene. Og det foregår inde i Jyske Bank Boxen lørdag og søndag. 

- Det er vildt spændende at prøve hestene, men også at forklare om, hvordan jeg tænker man bør ride ungheste, fortæller Daniel Bachmann Andersen, og han fortsætter: - Og forklare, hvad jeg føler, mens jeg rider. Jeg håber jeg kan give noget videre som I kan bruge hjemme på jeres heste.

Og så slutter Daniel med at sige han glæder sig til nogle fede dage i Herning. Hør Daniel fortælle i dette videoklip:


Og se kataloget for Blue Hors Unghestechampionat HER

Køb billetter til Dansk Varmblods Hingstekåring HER

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram