Dansk magtdemonstration i ECCO Five Star Dressage

Det var det danske guldhold fra VM i Herning 2022, som sad på de fire topplaceringer i ECCO Five Star Dressage ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i en ekstatisk og helt fantastisk atmosfære i Boxen

 Vinder af Nordentoft Grand Prix: Cathrine Laudrup-Dufour foran Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald. Fra venstre ses Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, overdommer Isobel Wessls, repræsentant for ECCO Vivi Okholm, repræsentant for Nordentoft Johanne Amby samt Per Færch Thomsen, Vodskov Bolighus foto: Ridehesten.com 

Otte danske dressurryttere havde fået plads på startlisten i Nordentoft Grand Prix, der er den først af to klasser i ECCO Five Star Dressage ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Danmarks bedste dressurryttere, og dermed de ryttere, som er i spil til en plads på OL-holdet i Paris til sommer, tørnede sammen i Jyske Bank Boxen. Publikum skabte en fantastisk atmosfære gennem hele klassen, og rytterne udtrykte bagefter stor taknemmelighed og ærefrygt over det danske publikums opbakning.

- For mig var det bare helt fantastisk at ride hen til det forhæng indtil til Boxen igen, indledte dagens vinder Cathrine Laudrup-Dufour, som sikrede sejren med 80,413% på Mount st. John Freestyle e. Fidermark. – Herning og Boxen er absolut meget speciel, og det giver mig gåsehud bare at tænke på at ride ind gennem det gardin, fortsatte hun.

- Free var klar på at ”gå efter det” i dag. Det er et stykke tid siden hun har været i sådan en atmosfære, men det virkede som om, hun nød det i fulde drag. Min plan var ikke at satse for hårdt, men vise blød og smuk ridning, og jeg følte hun gav mig alt, hvad jeg havde behov for, for at gøre præcist det. Jeg lavede en lille fejl i den sidste pirouette, men det er også et nyt partnerskab. Jeg føler, hun nyder at performe i samme høje grad, som jeg nyder at gøre det sammen med hende. Jeg tror ikke jeg kunne have bedt om mere i dag. Og så er det virkelig specielt at stå på podiet sammen med mine kolleger, sagde Cathrine.

Daniel Bachmann Andersen og Vayron. foto: Ridehesten.com 

Nærmest Cathrine var Daniel Bachmann Andersen på andenpladsen med den 192 cm store Vayron e. Vitalis, de scorede 74,783%, og heller ikke Daniel satsede i Nordentoft Grand Prix, der er meget mere, som kan udvikles i det partnerskab.

- Jeg elsker at ride i Boxen, men det er altid specielt at bringe en ny hest derind. Vayron har heller ikke været til start siden Stockholm i december, og Boxen var bare ”on fire” i dag. Vi lavede ingen store fejl, og jeg kunne bringe ham tilbage under mit sæde, når han blev lidt bange, og det er jeg virkelig tilfreds med, udtalte Daniel.

Nanna Skodborg Merrald var den tredje dansker på podiet. Hun dannede par med avlshingsten Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz og deres resultat på 74,435% var blot få point fra andenpladsen. – Atmosfæren i Boxen var bare exceptionel, indledte Nanna, som var godt tilfreds med sit galopprogram på Don O, men…: - Jeg lavede for få trin i piafferne, men han var bare med mig hele vejen rundt.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio.
foto: Ridehesten.com
 

Også overdommer Isobel Wessels fra Storbritannien bemærkede den fantastisk atmosfære, som publikum skabte i Boxen. – Vi så smuk ridning. Jeg vil gerne lykønske jer tre, med jeres ridt, indledte hun og fortsatte: - Småting og detaljer, manglende piaffe trin her og der, bemærkede hun, men overordnet set nød hun at dømme klassen. Til Cathrine Laudrup-Dufour sagde hun: - Jeg kender Freestyle hjemme fra England, jeg har altid elsket den hest, derfor er jeg så glad for det harmoniske, positive partnerskab med dig.

Til Daniel bemærkede hun: - Daniel din hest er bare en stor fornøjelse at se på. Han bevæger sig gennem hele kroppen, og når du får ham helt perfekt, så tror jeg, vi skal passe på vores 10-taller, smilte hun.

Hun bemærkede, at der var potentiale til at give endnu højere karakterer til rytterne på podiet, for der var, på trods af gode ridt, også mulighed for yderligere forbedringer i detaljerne.

Lørdag skal rytterne ride ECCO Grand Prix Special, og det er det program, som kommer til at afgøre holdmedaljerne ved OL i Paris til sommer. Alle tre ryttere ser virkelig frem til at ride ind i Boxen lørdag foran publikum, og mærke den varme og positive atmosfære igen, som strømmede ryttere og heste i møde fra publikum i Nordentoft Grand Prix.

 

ECCO Five Star Dressage -

Resultat af Nordentoft Grand Prix:

1. Cathrine Laudrup-Dufour/Mount St John Freestyle                 80,413%

2. Daniel Bachmann Andersen/Vayron                                       74,783%

3. Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Don Olymbrio                74,435%

4. Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera                                73,978%

5. Lone Bang Zindorff/Thranegaardens Rostov                         72,413%

6. Anna Kasprzak/Rock Star                                                      71,522%

Start- og resultatlister

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram