Dressur for 9000 i Boxen

Publikum gav rytterne en kæmpe krammer. De danske podievindere i ECCO Grand Prix Special Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Skodborg-Merrald og Daniel Bachmann Andersen var tydelig påvirket af den store opbakning de fik fra publikum i Jyske Bank Boxen

 

9.000 feststemte publikummer fyldte Jyske Bank Boxen, da det i dag blev tid for ECCO CDI5* Grand Prix Special. Stemningen var helt uovertruffen, som Daniel Bachmann Andersen sagde med stjerner i øjnene: - Det er et helt vanvittigt publikum. Det kriblede i mig og i hesten!

Nanna Skodborg Merrald havde det helt store smil på efter sit ridt: - Det er en sindssyg fed stemning at ride i, publikum bakker bare op. Boxen var fuldt til op under taget!

Cathrine Laudrup-Dufour og Mount st. John Freestyle. Foto: Ridehesten.com

Klassens sidste rytter var vinderen af Nordentoft Grand Prix, Cathrine Laudrup-Dufour og Mount st. John Freestyle e. Fidermark. - Det var SÅ fedt derinde i dag, den der følelse har jeg ikke haft siden Cassidy, sagde en tydelig berørt Catrine Laudrup-Dufour efter et drømmeridt med flere 10-taller og en score på 81,979 på trods af en lille fejl i 2’er changementerne, som nærmest sugede luften ud af Boxen, da publikum udstødte et kollektivt gisp, og en afslutningsparade der ikke var til lærebogen, så kvitterede dommerne med i alt seks 10-taller.

- Det er kæmpestort, det er bare min fjerde start på hende, og jeg er bare så stolt af hende. Hun ved, hvad hun laver derinde, og vi kan virkelig snakke sammen om tingene. Det føles bare som om hun elsker det derinde, sagde Cathrine og sluttede: -Hun er fuldstændig ”out of this world”.

Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com

Daniel Bachmann Andersen og Vayron e. Vitalis red sig ind på tredjepladsen med 76,149% og han sagde efter sit ridt: - Jeg er meget tilfreds, det er stort at ride herinde. Og der var virkelig pres på. Men det lykkedes for mig derinde også i forhold til i går, fortæller Daniel Bachmann Andersen, og han fortsætter: Der er ekstra pres på nu op mod OL-kval. Det betyder alt, at man virkelig kan levere, når det gælder. OL betyder meget for mig, jeg har ikke været på et OL-hold endnu, og det kunne jeg virkelig godt tænker mig, og det her er bare en god start på sæsonen.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Don Olymbrio. Foto: Ridehesten.com

Nanna Skodborg Merrald sprang ned fra Blue Hors Don Olymrio e. Jazz med det største smil efter hun havde leveret et ridt til 76,255% Dermed melder Nanna sig ind i bruttotruppens top med endnu en hest, for hjemme i stalden står World Cup finalisten Blue Hors Zepter, og han er også klar til konkurrence igen, fortæller hun.

- Jeg er mega glad, det tror jeg var det bedste resultat jeg har redet med ham, den bedste fornemmelse og den bedste score. Det er bare fedt, når det går op i en højere enhed, fortalte Nanna, og hun uddybede: - Det er småting vi prøver at justere, jeg ændrede lidt på formen på ham i forhold til i går. Jeg prøvede at få ham lidt mere frem med næsen, og det lykkedes for mig også inde på banen. Det tror jeg, det var det, der var forskellen i dag.

Anne-Mette Binder, holdleder for de danske ryttere har blikket stift rettet mod OL, og muligheden for at få en dansk holdmedalje med hjem fra Paris. Holdkonkurrencen afgøres i Grand Prix Special, og derfor var resultat i dag i Boxen i Herning i ECCO Five Star Dressage særdeles interessant.

- Det skal ikke toppe (for ryttere og heste) endnu, men det er en god start foran 9000 mennesker, og jeg har også haft gåsehud flere gange i dag. Jeg er super stolt af dem alle sammen. Nogen får lidt fejl i dag, det gør ingenting, og andre bygger videre på det gode, de viste i går. Vi er altså startet på en helt forrygende måde på 2024, og jeg glæder mig til resten af rejsen frem mod OL i Paris.

Start- og resultatlister

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram