Dressur med stjernefrø i Herning

For de dressurinteresserede er der flere spændende klasser på programmet i Herning – både på 5- og 3-stjernet niveau

 Sidste år havde Anna Kasprzak sin anden internationale start på Everian L e. Everdale/Hochadel fra Karsten Bundgaard, og de to sejrede i den 3-stjernede Intermediaire I. 

MCH Messecenter Herning med Jyske Bank Boxen og KRAFFT Arena danner rammen om 5 stjernet samt 3-stjernet dressur i både stor og lille tour fra den 7. til 10. marts 2024.

De tidligere år har ECCO Five Star Dressage bestået af Grand Prix og Grand Prix Kür. I år har elitechefen udtrykt ønske om, at det bliver ændret til Grand Prix og Grand Prix Special, det skyldes, Specialen afgør holdkonkurrencen ved OL, der afvikles efter samme koncept som ved OL i Tokyo. Også derfor bliver stævnet i Herning vigtigt for rytterne, for Specialen er afgørende for holdresultatet ved OL. De to klasser i det 5-stjernede stævne afvikles hhv. fredag med NORDENTOFT GRAND PRIX og lørdag eftermiddag med ECCO GRAND PRIX SPECIAL inde i Jyske Bank Boxen.

 

Dressur for stjernefrø

Foruden ECCO DWB Five Star Dressage inviterer Dansk Varmblod ryttere til start i international dressur på 3-stjernet niveau. I lille tour bliver det Prix St. George og Stutteri EVO Intermediaire I, som afvikles torsdag og fredag, mens Grand Prix og Grand Prix Special kan oplevelse torsdag aften og lørdag middag i KRAFFT Arena.

Det giver mulighed for, at flere hjemlige ryttere kan få en af de eftertragtede pladser i de internationale konkurrencer under Dansk Varmblods Hingstekåring.

Der er også tradition for, at vi i de 3-stjernede konkurrencer ser vores eliteryttere præsentere deres kommende topheste i enten stor eller lille tour. Sidste år sejrede Daniel Bachmann Andersen med Vayron i 3-stjernet Grand Prix og i år er de aktuelle på bruttolisten til OL.

Dansk Ride Forbund har fokus på talentudviklingen, og på dette niveau er det især enkelte af de U25-ryttere, som er etableret på internationalt niveau, der gerne vil have mulighed for at ride med blandt seniorrytterne i Herning. Og den mulighed er der også i 3-stjernet. 

– Alle ender skal dog hænge sammen (i forhold til antal pladser), og det er et luksusproblem, at vi har så mange gode ryttere på Grand Prix-niveau, fortæller Elitechef Anne-Mette Binder.

 

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram