Et dejligt stort og godt hold

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning blev 17 4-års og ældre hingste redet som et led i deres kåring – Aage Ravns vandrepokal tilfaldt Straight Horse Leonardo

 Modtager af Aage Ravns Vandrepokal Straight Horse Leonardo opdrættet af Eva Götsche og Mogens Pedersen (tv) samt repræsentant for ejerne Esben Møller og Inge Madsen fra Avlsledelsen samt Dansk Varmblods formand Jan Pedersen. Foto: Ridehesten.com

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning blev 17 hingste redet for forbundets Avlsledelse for dressur bestående af Vicky Nortvig, Jens Søgård, Karsten Petersen, Rune Willum og Johnny Sørensen. Vicky Nortvig sætter ord på dommernes indtryk af de fremstillede hingste:

- Det var et dejligt stort, og godt hold, men det syntes vi allerede sidste år, da vi så de dengang 3-årige hingste til kåring. De har lavet nogle rigtig fine materialprøver. Vi er glade og tilfredse, og alle blev færdigkåret, dog skal en enkelt, Bueno SL genfremstilles, da han har fået bedækningstilladelse i 2 år. 

 Aage Ravns vandrepokal tilfaldt Straight Horse Leonardo. Foto: Ridehesten.com

Det var ikke et vanskeligt job for kåringskommissionen at pege på modtageren af Aage Ravns Vandrepokal, den blev givet til Straight Horse Leonardo e. Lord Europe/De Niro, som har gået en flot prøve i Tørring, understreger Vicky. Hingsten er trukket på guldmedaljehoppen Straight Horse De Milla og avlet af Straight Horse ApS i Allerød. - Han står også meget skarpt i eksteriøret, fortsætter hun.

I holdet af 4-års hingste valgte dommerne at sætte Viva Vegas e. Viva Gold/Rock Forever på fløjen – hingsten er opdrættet i Tyskland, og ejet af Helgstand Dressage – hingsten vandt materialprøven i Dansk varmblod i efteråret med flotte 892 points.

Viva Vegas. Foto: Ridehesten.com

Hingstene i holdet var blandet fra 4-års og op til 7-års, og derfor var der også forskel på, hvor meget de enkelte hingste kunne og skulle vise under rytter.

- Hingstene klarede sig fremragende inde på banen, vi så ikke hingste, som viste tegn på at være spændte af at gå i hallen, bemærker Vicky. Hun glædede sig også over holdet af 5-års og ældre hingste, der var større end sædvanligt med 6 hingste fremstillet.

- Det var dejligt, også fordi vi fik nogle ældre, udenlandske hingste til kåring. Det er altid rart, selv at få lov til at se dem og vurdere dem.

Når hingstene bliver kåret i Dansk Varmblod skal de, i lighed med de yngre heste, have taget DNA-test, prøve for FFS ligesom hingstens røntgenstatus er kendt.

- Vores lineære skemaer er ikke helt det samme, som de udenlandske forbunds, og ved at få hingstene bedømt i det danske system, giver det avleren mulighed for at sammenligne den lineære bedømmelse. Ligesom bedømmelserne indgår i beregningerne af de danske indekstal.

 

Aage Ravns Vandrepokal
Siden 1973 har der været tradition for at uddele Aage Ravns Vandrepokal. Pokalen tildeles opdrætteren af den bedste Dansk Varmblods-avlede hingst, der efter bestået materialprøve tildeles titlen “BEDSTE DRESSURHINGST” ved kåringen som 4- eller 5-årig.
Sidste år valgte kåringskommissionen at give den eftertragtede vandrepokal til Svalegårds Hot Driver som også blev udnævnt til fløjhingst i holdet.

Se listen over de kårede hingste HER 


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram