Fedt at være tilbage i Herning

Cathrine Laudrup-Dufour syntes det er fedt at være tilbage i Herning, og den glæde blev endnu større efter sejren i 3-stjernet Grand Prix med Vividus

Her til aften blev det tid til den første 3-stjernede, internationale dressurklasse ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor et spændende felt af både danske og udenlandske ryttere var til start i en tætpakket Hal M.

15 ekvipager var meldt til, og heraf var syv danske; en god blanding af seniorryttere med deres kommende Grand Prix-stjerner, som skulle ud at høste erfaring i en mere imponerende atmosfære, samt unge ryttere, som havde debut på dette niveau.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vividus QRE. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sejren i klassen gik til én af de førstenævnte, der sjældent er til at komme udenom i dansk dressur, men som alligevel har været lidt væk fra topsporten. Cathrine Laudrup-Dufour har som bekendt den næste, unge Grand Prix-hest klar i 9-årige Vividus QRE e. Zaladin MI/ Don Charly, som hun her til aften debuterede internationalt i Grand Prix og for første gang red i Herning.

Der blev ganske stille i hallen, da parret kom på banen. Publikum var uden tvivl spændte på at følge det unge talent og den erfarne rytter rundt i det vanskelige program. De kom flot fra start, men der var lige ved at blive en taktfejl i den første fri trav, som Cathrine dog reddede og fulgte op med to flotte sidetraversader og en imponerende piaffe- og passagetur. Galopprogrammet omfattede blandt andet gennemsprungne og fejlfri toerchangementer og en virkelig vellykket zigzag-traversade. Der blev fejl i etterne, idet ekvipagen mistede nogle changementer, og så var der lidt uro i den sidste piaffe på midterlinjen. Det høje niveau og den enorme lethed og harmoni, Cathrine og Vividus udviste, var dog ikke til at tage fejl af, og hun strøg direkte ind på førstepladsen med 72,282%.

I videoen her fortæller Cathrine blandt andet om, hvordan debuten med Vividus gik, hvordan det var at være tilbage i Herning, og hvad hun glæder sig til ved sin debut med Freestyle i morgen:

Det blev de to U25-ryttere, Sophia Ludvigsen og Karoline Rohmann, der med henholdsvis Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador XX (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen), blev de bedst placerede danskere i klassen efter Dufour. For Sophias vedkommende var det debut på 3-stjernet, internationalt niveau, og det blev med 71,348% og en andenplads en flot én af slagsen. Karoline tog sig med 69,456% af fjerdepladsen efter en rigtig flot tur med flow, harmoni og lethed.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nanna Skodborg Merrald og 11-årige Blue Hors Znickers e. Blue Hors Zack/ De Niro tog sig af den sidste, danske topplacering efter et flot ridt, der sikrede dem femtepladsen med 68,848%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Kilde: Ridehesten.com

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram