Flair Ask sikkert i front i Unghestechampionatet

Unghestechampionatet bød på en Flair Ask, der fortsat ligger godt i spidsen efter to runder

Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat i springning bød på en passende sværhedsgrad i linjeføringen, så dommerne havde alle muligheder for at se, hvordan de unge heste lod sig ride rundt på banen. Der var plads rundt i hjørnerne og faste afstande, som gav dommerne fuld mulighed for at se hestens ridelighed, hvordan de afviklede galoppen og ikke mindst hvor skarpe hestene var rundt på banen. På nogle af de unge heste kan man godt se, at de er i uvante omgivelser, men for langt de fleste går det upåagtet hen.  
 
 I front ligger fortsat Karen Møller Rohde med Flair Ask e. Verdi/Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask). Flair Ask sprang endnu bedre i dag, end den gjorde i går. Dommerne var særdeles imponerede, og deres kommentarer til Flair Ask var følgende: ”Igen en hest, der er uimponeret over omgivelserne, og som helt sikkert har internationalt snit. Hun leger rundt her på springene, og viser masser af kapacitet. Hun springer i en rigtig god form, med god teknik og lader sig fint ride. Hvis man skal sige noget negativt, så er hun en smule ”on-and-off” på bidet, men bortset fra det var det en super præsentation. I går var hun god og i dag var hun bedre.”

  

Både i første og anden runde lykkedes det Frida Munk Lassen med Maigaards Cannubi e. Cavoiro-H/Canto (opdr. Maigaard v/Mette Nielsen) at få point nok til at placere sig på en tredjeplads. Det betyder at Maigaards Cannubi nu ligger på en andenplads i den samlede stilling, og omkring deres anden runde udtalte dommerne: ”Allerede i går så vi, at Cannubi var uimponeret af at komme herind. Det samme gjorde sig gældende i dag, selvom at der sidder fire gange så mange mennesker. Hun trykker sig lidt ovre på langsiden, men fordi hesten er virkelig godt redet og foran rytterens schenkel, søger hun stadig lige frem og springer stadig spring nr. 4 i en rigtig god form. Vi kunne rigtigt godt lide måden hun sprang kombinationen, hvor hun kommer godt ind over den første, sætter sig op og laver et vanvittigt dejligt spring ud af kombinationen. Generelt springer hun med kæmpe overblik, godt afskub, bruger sig rigtigt dejligt. Hun springer også med en god teknik. Vi ser at hun har lidt åbne forben undervejs, men hun er total ens hver gang, og det er kun et tegn på at den har rigtig meget kapacitet og ikke behøver at gøre mere nu.”

I dagens runde blev det Maskedals Casemiro e. Ci Ci Senjor Ask/Toulouse, der er redet af Helle Møller Andersen og avlet af selvsamme person samt Per Christensen, som placerede sig på en andenplads efter en helt igennem forrygende runde. Det betyder at Maskedals Casemiro i den samlede stilling ligger på en fjerdeplads, og det er værd også at høre dommerens ord efter denne fantastiske tur, som startede kort og kontant med ordene: ”Skide godt. Den var allerede rigtig god i går, og her ser vi en hest som har rigtig mange af de ting, som man skal bruge på springbanen. Den har en super fed galop med god energi i. Vi synes den har en fantastisk teknik, hvilket den viste hele vejen rundt. På det ene spring får Helle redet for meget op til grundlinjen, og der himler den op og laver det mest fantastiske spring. I kombinationen kommer Helle i stedet for stort, men stadig i en god balance, og her springer den fantastisk ind og afvikler rigtigt godt ud over udspringet. Altså, vi er meget begejstrede, og synes det er noget af det bedste vi har set over de sidste par dage indtil nu.”

 I dag fik Maria Hjorth Frederiksen og Harmilly D e. Harley VDL/Diamant de Semilly (opdr. Liselotte Frederiksen) redet sig til en femteplads. Lagt sammen med pointene fra andenpladsen i går, betyder det at Harmilly D på nuværende tidspunkt ligger på en tredjeplads i den samlede stilling, og også til denne hest havde dommerne flotte ord med på vejen: ”Igen en rigtig flot runde. Det er dejligt at se, at den føler sig godt tilpas herinde og ligesom i går så sprang den her også rigtigt godt i dag. Den er super ridelig. Dog kunne vi godt tænke os at have set hesten i et lidt større grundtempo, så den kunne have vist et par spring eller tre, hvor den forhåbentligt havde vist lidt mere end i går. Men det er en super fed hest og en rigtig springhest til fremtiden.”

 Det er i alt de 20 bedste ungheste, som går videre til fremmedrytter Andreas Schou, og allerede i morgen får vi fornøjelsen af at se de første 10 heste. Det foregår i Dansk Hesteforsikring Arena E fra kl. 11.45 og lørdag får vi endelig en afgørelse. Her skal vi se de sidste 10 heste, som er gået videre til fremmedrytter, og det sker i KRAFFT Arena M kl. 15.30, og som vanligt er intet afgjort, før alle 20 heste har været testet af dette års fremmedrytter. 
Start- og resultatlister 

Til Ridehestens kanal fortalte dommerne om deres gode indtryk af ryttere og heste i Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat:


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram