Flot premiere for 4-års hingstene

Som noget nyt i kåringssystemet for springhingstene, blev de 4-årige hingste i dag fremvist i springning med egen rytter. Og det blev en flot premiere, hvor de unge hingste fik demonstreret deres evner.

 Jacob Theodor Schmidt og Bøgegårdens Unstoppable. Foto: Ridehesten.com

I alt otte 4-års hingste blev tidligere i dag fremvist for publikum og Avlsledelsen i springning. Som en del af kåringssystemet gik hingstene en bane, som rytterne i forvejen var bekendt med, og dermed har haft mulighed for at træne på hjemme. De unge hingste blev flot vist frem og det var tydeligt at rytterne lagde vægt på at få opbygget tillid og få en god rytme i hestene banen rundt.

Efterfølgende var talsmanden for Avlsledelsen i springning, Johnny Hansen, da også særdeles godt tilfreds med forløbet:

 


 

Kåringssystemet for springhingstene blev ændret i 2023, og disse ændringer betyder bl.a. at de 4-årige hingste, der sidste år blev tildelt 1-års avlsgodkendelse, i år skal gå to obligatoriske bedømmelsesklasser hvor de springer med rytter. 

Hvis de to klasser gennemføres med et godkendt resultat, vil hingstene for forlænget deres avlsgodkendelse med yderligere et år og herefter vil de have mulighed for at blive færdigkåret som 5-års.

I dag fredag blev den første af de to klasser afviklet. Anden runde bliver afviklet i morgen i hal, kl. 16.00 og kort efter klassen vil hingstene blive præsenteret på ring, hvorefter det blive annonceret hvorvidt deres avlsgodkendelse bliver forlænget.

DELTAGERE

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram