Husar Søvang glæder sig!

Video: Hesteeskadronen er et fast og festligt indslag ved Dansk Varmblods Hingstekåring – husar Søvang glæder sig til at komme på opgave i Herning

 Husar Søvang glæder sig til at spille og ride i Herning. 

Husar Søvang, eller Clara, som trompeteren hedder i sit civile liv, har redet altid, men kun spillet trompet i et halvt år. Hun kom ind i Gardehusarregimentet i august sidste år, og vi mødte hende på regimentets første skarpe opgave – på tur gennem Næstveds gader. Clara skal ride med, når gardehusarerne er på opgave i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring og gallashows i Herning.

Det er en stolt tradition, at gardehusarregimentets hesteeskadron er på opgave i Herning, og noget både forbundet og publikum sætter stor pris på.

Gardehusarregimentet er et moderne regiment med gamle traditioner. Regimentet har to opgaver uddannelse af værnepligtige og uddannelse af professionelle soldater. Derefter kan de indgå i henholdsvis det danske totalforsvar og indsættes i verdens brændpunkter samt deltage i den ceremonielle tjeneste.

I Slagelse udgør Hesteskadronen (forkortet HESK) en del af kasernen. Enhedens formål er at løse Gardehusarregimentets ceremonielle opgaver. Enheden består blandt andet af værnepligtige, professionelle soldater, sadelmagere, beslagsmedie, en musiklærer og cirka 75 heste.


Læs mere om Hesteeskadronen HER

Køb billetter til Dansk Varmblods Hingstekåring HER

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram