Niveauet i årets Unghestechampionat i springning, har været særdeles højt, og i de to indledende klasser, hvor hestene er blevet redet af deres egne ryttere, udtrykte stildommerne Bo K. Møller og Bo Kristoffersen stor tilfredshed. 

 

I dag var tiden kommet til, at de første 10 ud af de 20 der er nået til testrytterdelen, skulle rides af Rolf-Göran Bengtsson. Den svenske toprytter har utrolig stor erfaring med mange mesterskaber i bagagen, herunder OL, og det var også tydeligt at se, at Rolf-Göran var en god kandidat til at give hestene i fair bedømmelse. 

 

Særligt en hest, blandt de 10 han skulle ride i dag, udmærkede sig under den svenske rytter. Til daglig rides Kenya NBG DWB e. I'm Special de Muze/Calido (opdr. Mette Høybye Orbesen) af Adam Sparlund Olesen, som er en del højere end Rolf-Göran. Kenya vænnede sig hurtigt til de kortere bøjler, og gik i fin form under Rolf-Göran og gjorde præcis hvad han bad hende om. Det endte ud i, at Rolf-Göran tildelte hoppen 9 for kapacitet og 8,5 for ridelighed. Dermed er hoppen foreløbigt i spidsen med 843,75 som sit endelig resultat i årets unghestechampionat. 

 

Intet er dog afgjort, for i morgen kommer de 10 heste, som har opnået de højeste karakterer med deres egne ryttere, og det er med al sandsynlighed blandt disse 10, at årets vinder skal findes. Dagens karakterer til Kenya NBG DWB betyder dog også, at hoppen har gode chancer for at avancere i den samlede stilling og sikre sig en af de eftertragtede 10 placeringer. 

 

Rammen for testrytterdelen af de unge springheste er Dansk Hesteforsikring Arena M, og i dag var et stort publikum mødt frem for at observere Rolf-Göran ride de første 10. Rolf-Göran gjorde sig stor umage med at forklare sine tanker, og fortalte blandt andet: 

 

– Jeg prøver at starte ud med at trave lidt rundt for lige at finde mig til rette på hestene, og så rider jeg dem lidt igennem i galoppen og mærker om de kan changere. Herefter kan jeg begynde at springe, og her mærker jeg efter, om hesten reagere for mine hjælpere og hurtigt finder ud af, hvad jeg gerne vil have den til. 


Anden del af testrytter-testen afholdes i morgen eftermiddag, og er lige nu programsat til kl. 14.40. 


Foreløbigt samlet resultat.Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram