Et højt niveau har været kendetegnet for årets Unghestechampionat i springning, hvor den svenske toprytter, Rolf-Göran Bengtsson, fik æren af at teste de 20 bedste af årets deltagere. 

 

I dag skulle han teste de 10, der har opnået de bedste karakterer med egen rytter, og det var også i dag, at vinderen skulle findes. Det blev den eneste hest, der modtog et 10-tal fra testrytteren, der løb med den samlede sejr. MB Rockvaro DWB e. Rockland/Calvaro Z (opdr. Rudie Telgenhof), som normalt rides af Adam Sparlund Olesen, imponerede den svenske rytter i en sådan grad, at han fik et 10-tal for kapacitet og et 9-tal for ridelighed. Hesten ejes af Irma og Vagn Bennetsen, som var særdeles glade for resultatet. 

 

– Det er rigtig godt, og Adam har gjort et virkelig godt stykke arbejde, og vi er glade for, at Rolf kunne lide at ride ham, og kunne mærke den kvalitet vi også tror på, at han har, fortalte Vagn Bennetsen efter afgørelsen.

 

Rolf-Göran havde følgende at sige om den velspringende røde vallak:

 

– Det er en stor hest og man har en dejlig hals foran sig. Det er en dejlig opmærksom hest, som viser al den kapacitet man har brug for, og den er super ridbar, forklarer han.

 

Andenpladsen i årets Unghestechampionat blev den velspringende hingst Skavhøjs Cohen e. Cornet Obolensky/ Coronado (opdr. Frans Sunesen / Christel Krøyer), som til daglig rides af Konstantin Deeken Künnemann. Denne hest imponerede også Rolf-Göran, men udviste ikke helt den samme ridelighed, som på anden dagen med egen rytter, hvor stildommerne belønnede den med et 10-tal for ridelighed. Rolf-Göran udtrykte dog stor begejstring, og understregede, at det helt sikkert er en hest med en god fremtid. 

 

På tredjepladsen blev det Vicky Ask e. Todt Un Prince Ask/ Larimar (opdr. Stutteri Ask A/S), som normalt rides af Karen Møller Rohde. På fjerdepladsen blev det Hecas Guardiola DWB e. Glasgow-W VH Merelsnest/ Cabachon (opdr. Marianne og Finn Tschernja), som normalt rides af Mathilde Lind Skjøtt. Femtepladsen blev Rikke Haastrups Dyhres DJ Lykke e. Diamant de Semilly/ Graf Top (opdr. Trine Dyhre). 

 

Præmieoverrækkelsen finder sted i morgen i Jyske Bank Boxen, og her skal de bedste unge heste hyldes for deres flotte præstationer. 

 

Læs mere og se interview med Rolf-Göran og Adam Sparlund Olesen på Ridehesten.com HER

 

Resultat fra Unghestechampionatet 2023.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram