Positiv indtryk af rideprøven

Bedømmelsen af de 3-årige hingste er kommet godt fra start ved Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor samtlige fremstillede hingste bestod den frivillige rideprøve

 Dressurhingsten Magic McKee L. Foto: Ridehesten.com

Sidste år blev der foretaget nogle ændringer til kåringsforløbet også af de 3-årige hingste. I stedet for at deltage i en 10-dages observationstest umiddelbart efter hingstekåringen, fik hingsteholderne mulighed for at fremvise hingstene under rytter i Herning, hvis hingsteholderen mente hingsten var klar til opgaven.

Dette kåringsforløb er gentaget i år, hvor 13 springhingste og 24 dressurhingste blev fremvist under rytter i Dansk Hesteforsikrings Arena E. Forud for rideprøven havde avlsledelsen gjort klart, at hingstene blot skulle kunne vise, de kan bære rytter i alle tre gangarter, og at de viser samarbejdsvilje og et godt temperament.

Springhingsten Alberto Ask. Foto: Ridehesten.com

Alle de fremstillede hingste i den frivillige rideprøve bestod prøven. I praksis betyder det, at hingstene kan få bedækningstilladelse i denne sæson, såfremt de bliver godkendt ved frasorteringen på søndag.

I kåringsforløbet er det avlsledelsens Vicky Nortvig, Jens Søgaard, Karsten Petersen, Rune Willum og Johnny Sørensen, der bedømmer dressurhingstene, mens springhingstene bedømmes af Johnny Hansen, Signe Wiese, Bo K. Møller og Allan Blomgren.

I morgen starten første del af den egentlige hingstekåring, hvor alle dressur- og springhingste fremvises på fast bund foran kåringskommissionerne. Det sker fra kl. 08.00 i Hal E.

Resultat rideprøve – dressurhingste.

Resultat rideprøve – springhingste.

Stævnets start- og resultatlister.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram