Propositionerne er klar til Herning

Som altid inviterer Dansk Varmblod til international springning i forbindelse med Hingstekåringen. Der er lavet nogle ændringer i forhold til tidligere år

 Den internationale toprytter Jens Fredricson og Markan Cosmopolit i Stutteri Ask Grand Prix. Foto: Ridehesten.com

For de springinteresserede bliver der en perlerække af internationale springklasser i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fra den 6. – 10. marts.

Alle tre opvisningshaller bliver taget i brug, når springrytterne tørner sammen om hæder, points til verdensranglisten, og deltagelse i finalen i EY Cup i slutningen af året i Stuttgart. Allerede fra onsdag er springrytterne i action i alle tre opvisningshaller: Jyske Bank Boxen, KRAFFT Arena M og Dansk Hesteforsikrings Arena E.

 

Topryttere på startlisten

På nuværende tidspunkt ved arrangørerne, at flere danske og internationale topryttere har springklasserne ved Hingstekåringen på deres ønskeliste. Der afvikles CSI3*, CSI1* samt CSIYH, CSIJY, CSIU25 samt finalen i KRAFFT Tour of Amateurs. 

 Propositionerne er klar hos FEI, og dem finder man HER

 Og hvad betyder det så i praksis? De største klasser, og klasser, hvor rytterne kan optjene points til Longines verdensranglisten afvikles i den 3-stjernede tour, som toppes af Stutteri Ask Grand Prix inde i Jyske Bank Boxen lørdag middag. Der er yderligere to klasser, hvor rytterne kan optjene points til verdensranglisten, de afvikles fredag morgen inde i Boxen og søndag middag i KRAFFT Arena M.

Herhjemme er det landstræner Bo K. Møller, som udtager de danske ryttere, der kan starte i det store internationale 3 stjernede stævne. DV Event A/S har som arrangør et antal pladser, som fordeles til ekvipager primært på Dansk Varmblods-heste. 

 

Unge heste og ryttere

Arrangørerne har i 2024 øget fokus på at give startmuligheder til unge heste og unge ryttere i forbindelse med Hingstekåringen. Ryttere der deltager i CSI3* har ret til at deltage med 1 hest i de internationale Youngster-klasser, som er en konkurrence for 6- og 7-års heste. Øvrige heste til start i Youngster klasserne, fordeles af som arrangøren, disse fordeles til ekvipager primært på Dansk Varmblods-heste, og med 1. prioritet for heste, der har repræsenteret Dansk Varmblod til UVM på Zangersheide eller Studbook Trophy i Valkensward.

Der er lavet en ungdoms-tour fælles for Junior- og Ungryttere, og her er det igen landstræner Bo K. Møller, samt juniorlandstræner Ulrik Kjær, som udtager de ryttere, som skal repræsentere Danmark i Herning.
DV Event A/S har som arrangør et antal pladser, som fordeles til ekvipager primært på Dansk Varmblods-heste.

 Christian Jansen og Madea vandt fredagens kostumespringning i Herning 2023. Foto: Ridehesten.com

Den populære kostumespringning og det 1-stjernede stævne

I år er den velkende CSI1* tour ændret væsentlig, idet der kun er én Tour samt mulighed for deltagelse i de to kostumespringninger, som afvikles under gallashowene fredag og lørdag aften.
Dansk Ride Forbund udtager ikke til det 1-stjernede stævne. Start berettigede ryttere, er ryttere, som deltager i det 3-stjernede stævne, og her kan have ekstra heste med på et lavere niveau.
DV Event A/S har enkelte Wild Card-pladser til den 1-stjernede tour. For at opnå et Wild Card lægges der vægt på, at rytteren enten har en konkurrencedygtig hest til tidsspringningerne i gallashowene, eller primært er ryttere på Dansk Varmblods-heste med gode resultater.

 

CSIU25 og EY Cup

Siden 2003 har der været afviklet en serie for unge springryttere EYCup European Youngste Cup, der er for ryttere mellem 16 og 25 år. Siden 2012 har finalen været afviklet ved Amadeus Horse Indoors i Salzburg. Det er de bedste ryttere fra kvalifikationsstævner rundt om i Europa, som samles til finalen, der er et højdepunkt for de unge ryttere, svarende til en World Cup finale. Ved finalen i 2023 sejrede Victoria Sophia Hjorth-Madsen på DV-hesten Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat (opdr. Ole Christensen). 

Det er derfor en glæde for arrangørerne at kunne meddele, at Danmark får en kvalifikationsklasse til EY Cup under Hingstekåringen. Det er landstræner Bo K Møller udtager ryttere til U25, men også her har DV Event A/S et antal pladser, som fordeles til ekvipager primært på Dansk Varmblods-heste. 

 

KRAFTT TOUR OF AMATEURS

De 25 kvalificerede ekvipager fra Christmas Show Warm Up, er start berettiget til finalen i KRAFFT Tour of Amateurs i Herning. Vinderen herfra inviteres til den svenske finale, som afvikles ved det internationale stævne Falsterbo Horse Show i juli. Ved frafald i Herning suppleres der op, men der er ikke mulighed for Wild Cards.

 

Ansøgning om Wild Card til DV-Event

Er man ikke udtaget via Dansk Ride Forbund, kan man ansøge om udtagelse via DV-Event. Det skal ske via mail til varmblod@varmblod.dk senest d. 15. februar, i mailen skal der informeres om hesten er en Dansk Varmblods-hest og hestens resultater.

 

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram