37 ekvipager deltager i år i Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning, og det var spændende at overvære de unge heste, som i dag kom på banen for første gang ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023. 

 

Niveauet var ganske højt, og dommerne, Bo K. Møller og Bo Kristoffersen, udtrykte flere gange, at de syntes, at mange heste blev flot fremvist godt af deres ryttere. 

 

– Vi har set mange gode runder, og mange ryttere har vist hestene rigtig flot frem, udtalte de blandt andet. ¨

 

To heste blev belønnet med 9-taller over hele linjen, da de udviste stor kvalitet både i teknik, kapacitet, ridelighed og galop. De to heste var Hecas Guardiola DWB e. Glasgow-W VH Merelsnest/ Cabachon (opdr. Finn og Marianne Tschernja) fremvist af Mathilde Lind Skjøtt og Senator e. Der Senaat 111/ Quiet Please (opdr. Jeanette Vangsøe Sunesen). 

 

Om de to heste sagde dommerne følgende: 

 

Hecas Guardiola: "Vi er enige om, at det er en hammerdejlig hest, en superfed type og en hest som har ørerne fremme, og som vil gøre alt for rytteren, og når rytteren så også gør alt rigtigt, så fungere det virkelig. Vi glæder os til at følge den de næste dage."

 

Senator: "Det er en meget lovende 5-års hest, som vi er meget glade for at se. I dag var der en lille skønhedsfejl, som vi dog vælger at se bort fra, da den gør alt hvad rytteren vil. Den var hurtigt tilbage i balance, og laver et rigtig godt spring."

 

Flere af faderhingstene til årets deltagere gik igen hos de deltagende hest, og eksempelvis Action Man Ask Z er far til hele fem afkom i årets startfelt. 

 

Top-6 i den foreløbige stilling:

  • 1. Mathilde Lind Skjøtt med Hecas Guardiola DWB e. Glasgow-W VH Merelsnest/ Cabachon (opdr. Finn og Marianne Tschernja)
  • 1. Sashia Astrup Jensen med Senator e. Der Senaat 111/Quiet Please (opdr. Jeanette Vangsøe Sunesen)
  • 3. Karen Møller Rohde med Vicky Ask e. Todt Un Prince Ask/ Larimar (opdr. Stutteri Ask A/S)
  • 4. Stine Cassøe Jakobsen med Feldborgs Cantalina e. Cantolar/ Cabachon (opdr. Arne Feldborg Johannesen)
  • 4. Christian Jansen med Cute Z DWB e. Cicero Z/Chacco-Blue (opdr. Familien Camitz v/Linus Camitz)
  • 4. Anni Pape med Babette Ask e. Bøgegårdens Apollo/ Clarimo (opdr. Stutteri Ask A/S)
 

I morgen fortsætter Unghestechampionatet med den anden afdeling under egen rytter, hvorefter de 20 bedste går videre til at skulle rides af testrytter, som i år er den svenske toprytter, Rolf-Göran Bengtsson. 

 

Anden afdeling afholdes i morgen kl. 19.30, mens testrytter skal ride hestene i to hold over fredag og lørdag. 

 

Start- og resultatlister. Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram