Stutteri Ask Grand Prix In memory of Bo Bak Andersen


Det blev til tysk sejr til Philip Rüping, der selv var en ven af Bo Bak Andersen, og det betød derfor noget særligt at ride Bo Bak Andersens sidste banedesign


Der var 40 ryttere til start i den 150 cm. store Stutteri Ask Grand Prix - in memory of Bo Bak Andersen, og 7 af dem var danske. Det var de 10 bedste der gik videre til anden runde, og det lykkedes kun en enkelt dansker at kvalificere sig til anden runde. Det var Frederikke Svendgaard på Bøgegårdens Cristiano e. Dicapo/Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt). Hun var den allerførste rytter på banen, hvilket gjorde det svært helt at vide hvor stram tiden faktisk var. Derfor blev det til to tidsfejl, og det betød, at hun også blev den første i anden runde, da det lykkedes øvrige 9 ryttere at ride helt fejlfrit på banen.

Hovedrunden var lavet med den perfekte sværhedsgrad. Der var det antal fejlfrie ryttere, som man ønsker i sådan en klasse, og det kunne ikke have været et bedre banedesign, som Bo Bak Andersens sidste design.

Med 10 ryttere i omspringningen og flere stærke profiler iblandt, var der spænding helt til det sidste. Frederikke var den første til at afprøve den nye bane, men det sidste held var ikke med hende i anden runde. 

Frederikke Svendgaard og Bøgegårdens Christiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Der kom flere ryttere på banen, og de fleste fik en bom. Det lykkedes kun fire ryttere at ride omspringningen fejlfrit, men da man så Rolf-Göran Bengtsson med avlshingsten Zuccero HV e. Zirocco Blue/Caretino ride sin omspringning, tænkte man, at det var meget muligt, at der nu var fundet en vinder. Men i slusen så Philip Rüping og avlshingsten Baloutaire PS e. Balou du Rouet/Chacco-Blue hvordan det minimum skulle gøres. Han viste også, at han ville vinde denne klasse. Han red endnu stærkere på den første del af banen, mens han var lige en tand langsommere end Rolf-Göran Bengtsson på den anden halvdel - men det var stadig nok! Da han stoppede tiden på 50,96 sekunder, var det 0,38 sekunder hurtigere end Rolf-Göran Bengtsson og da sidste rytter på banen rev en bom ned undervejs, var sejren sikkert og vist Philip Rüpings. Tredjepladsen gik til Amanda Slagter med Cornet Blue PS e. Chacco-Blue/Cornets Stern, og den sidste rytter med to fejlfrie runder var Christian Hess, der med Quality Time e. Quadros/Carpaccio sikrede sig fjerdepladsen. For Philip Rüping var det noget ganske særligt at ride den sidste bane designet af Bo Bak Andersen.  

Resultatet af klassen kan ses her: https://online.equipe.com/startlists/917226Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram