To 10-taller fra testrytter

Daniel Bachmann Andersen er testrytter i Blue Hors Unghestechampionat, hvor han i dag har testet 10 heste

 

10 heste blev i dag testet af Daniel Bachmann Andersen i Blue Hors Unghestechampionat. En enkelt kom ikke til start i dag, da den havde tabt en sko, og er dermed flyttet til i morgen. I effektiv og imponerende stil fik Daniel, der for tredje gang var testrytter i Herning, testet hestene og holdt tiden til punkt og prikke.

Daniel delte flittigt ud af sine guldkorn og fortalte blandt andet en masse om, hvordan han træner til hverdag, heriblandt ridning i skoven/på tur, hans erfaring med forskellige afstamninger på heste, ridetekniske ting og meget mere, mens han testede de unge talenter.

Gennemgående har Daniel fokus på, at det ikke gør noget, der sker fejl. Han siger bare "pyt" og prøver igen, og så mindede han om, at det 99,9% af gangene er rytterens fejl, når noget ikke lykkes. Det blev også tydeligt, at han er en stor fortaler for, at man rider hestene fremad i stedet for at prøve på at bremse eller kontrollere dem, hvis de er nervøse eller anspændte – eksempelvis i disse imponerende rammer.

– Det er bedre, at de kan gå frem og få spændingerne ud af kroppen, og de er her jo for at lære, så det er vigtigt, de får en god oplevelse og lærer af det på en positiv måde, sagde han.

Da Slangerupgaards Saffron e. Secret/ Scolari (opdr. Slangerupgaard A/S), som i egenryttertestene har været fremvist af Anne Troensegaard, blev prøvet af, var han alligevel ikke i tvivl om, at her skulle de helt store karakterer hives op ad lommen. For ridelighed og kapacitet gav han hende 10 med følgende begrundelse:

– Jeg har ikke så meget at sige til det her. Det er bare en fornøjelse. Hun er helt lige i hånden, blød og tager fat. Vildt godt forberedt og redet, men det er også en hest med virkelig meget kapacitet. Det er virkelig en drøm at ride på hende. En meget meget komplet hest med nerve, men som stadig er fuldstændig ridbar. Jeg har ikke en finger at sætte på hende; hun har hele pakken, så det er 2x 10.

Søndag fra kl. 8.20 tester Daniel de sidste 14 heste i Blue Hors Unghestechampionat. Det sker inde i Boxen.

Kilde: ridehesten.com

Resultatet af testrytterdel 1.

Det foreløbige, samlede resultat.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram