Vinder med to 10-taller

Det blev testrytter Daniel Bachmann Andersen som fik afgørende indflydelse på resultatet af Blue Hors Unghestechampionat i dressur, da især én hoppe gav han den rigtige følelse fra sadlen

 

Blue Hors Unghestechampionat i dressur ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, gav publikum fornøjelsen af at overvære landsholdsrytter og VM-holdguldvinder i 2022, Daniel Bachmann Andersen, fungere som testrytter.

 

Saffron var i en klasse for sig
 Hvor toppen i unghestechampionatet var utrolig tæt efter de første to dages indledende præsentation under egen rytter, så har Daniels bedømmelser i weekenden betydet, at pointene er blevet lidt mere adskilte – selvom det stadig er den samme gruppe af heste, der er at finde i toppen. Dommerne havde andre heste på førstepladsen onsdag og torsdag, men under testrytterdelen i lørdag var én hest i en klasse for sig, og det blev netop hende; Slangerupgaards Saffron e. Secret/ Scolari (opdr. Slangerupgaard A/S) og Anne Troensegaard, der løb med sejren i championatet. Hoppen var den eneste, der i år blev tildelt 10-taller af testrytteren.

 

En Paris nummer to?
Andenpladsen i championatet gik til den hest, som testrytteren gav de næstbedste karakterer for ridelighed og kapacitet. Lygum's Zelina e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Zack (opdr. Tine og Henning Lygum Jensen) med Victoria Vallentin som rytter blev testet af Daniel Bachmann i dag og opnåede 9,5 og 9,0, så hun endte på i alt 892 point. Den yndige, lille, sorte hoppe minder til forveksling om Victorias UVM-vinder Lyngbjergs St. Paris, som Daniel havde fornøjelsen af at teste for to år siden, og der er heller ingen tvivl om, at der gemmer sig en stjerne til fremtiden i hende.

Om hoppen sagde Daniel: – Hun traver virkelig dejligt af jorden, igennem kroppen, hen til hånden og lægger sig blødt til – og alligevel med sving. Det er virkelig en fed fornemmelse, jeg får her. Man kan mærke, at hvert trin, hun tager, ikke koster hende noget; jeg beder hende ikke om at trave sådan, hun gør det bare. Hun har en rigtig fin galop; dejligt op-ad-bakke og kommer godt op i skulderen. Stor cadeau til rytteren; hoppen er virkelig fin i kontakten og meget tillidsfuld. En hest, som man også sidder rigtig godt på; hun tager mig med. Virkelig gode reaktioner og utrolig balanceret. Hun er utrolig fokuseret på opgaven og lader mig virkelig få lov til at være ved hende. Hun har ikke verdens største skridt, men den er brugbar og med godt takt.

Ved præmieoverrækkelsen blev Zelina desuden tildelt Hestens Værns pris "Den Gladeste Hest". Det er testrytterens vurdering af hestens ridelighed, manerer og generelle optræden, som afgør, hvilken hest der får hæderen.

 

Lærerig formiddag med testrytteren
 Udover at teste de unge heste og forklare, hvad han gjorde og hvorfor, så har Daniel igen søndag delt flittigt ud af sin enorme viden, så tilskuerne, som han sagde, forhåbentligt også fik nogle værktøjer med hjem til deres egne heste og ridning. Han fokus var på at give de unge heste en god oplevelse i Boxen og etablere tillid, når nogle af dem synes, rammerne var lidt overvældende.

Under testridningen lørdag og søndag understregede Daniel, hvor vigtigt det er, at man ikke kommer til at korrigere for hårdt, hvis der sker noget, man ikke lige havde planlagt. I stedet skal man bare ride videre og prøve igen. Derudover skal man huske at ride skridt og ikke bare kigge på telefonen, mens man skridter i gang og af eller glemme, at skridt også er en gangart, man skal kunne vise, og som kræver træning.

Han sagde desuden: – Jeg har ikke et system; jeg tilpasser mig til hver af mine heste, når jeg rider, fordi de er vidt forskellige. Hvis jeg gjorde det samme med dem alle, så ville de ikke udvikle sig nær så godt, fordi det, de har brug for, er vidt forskelligt. Så det handler om at have en masse redskaber i værktøjskassen, man kan gribe efter for at få den enkelte hest til at fungere optimalt, og på den måde afprøvede og eksperimenterede han også med de unge talenter i championatet – med udgangspunkt i den enkelt hest og dens styrker og svagheder.

FAKTA

Top-5 i Blue Hors Unghestechampionat i dressur

Slangerupgaards Saffron e. Secret/ Scolari (opdr. Slangerupgaard A/S) med rytter Anne Troensegaard – 906 point

Lygum's Zelina e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Zack (Tine og Henning Lygum Jensen) med rytter Victoria Vallentin – 892 point

Straight Horse Sun King e. Sir Donnerhall I/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) med rytter Mette Sejbjerg Jensen – 875 point

Florida Pilekær e. Jovian/ Florestan I (opdr. Stutteri Pilekær) med rytter Maria Anita Andersen – 827 point

Sandbæks Beatric e. Blue Hors Zackerey/ Blue Hors Don Olymbrio (opdr. Eigil Kirkegaard Nielsen) med rytter Kristian Würtz Green – 820 point

Det samlede resultat af Blue Hors Unghestechampionat i dressur.

Kilde: Ridehesten.com

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram